10-månaders kontroll

I måndags var Izabella till BVC på 10-månaders kontroll. Allt ser bra ut, hon följer sin kurva. Väger 7435 gram och är 67,5 cm lång!

Izabella har sedan födseln skelat lite med ena ögat och nu ska detta kollas upp. Vi fick tid hos läkare nästa måndag. Jag skulle tro att det blir remiss till ögon. Vi får se vad de säger. Förmodligen blir Izabella tvungen att bära lapp för ena ögat. Hihi, hon blir en liten pirat med andra ord! Huvudsaken är att de får rätsida på hennes öga.

Elvis var på utställning i söndags. SSRK arrangerade i Falun. Totalt var 24 tollare anmälda varav sex hanar i öppen klass där Elvis är med. Elvis fick en 1:a men sen inget mer. Det var fyra öppenklass-hanar som fick det. De andra två fick varsin 2:a. Naturligtvis hade jag drömmar om ck och ev cert men det är tuff konkurrens på rasspecialer så jag är nöjd.

Här kommer kritiken:
Utmärkt helhet. En bra byggd hund med god resning. Nospartiet önskas dock något bättre utfyllt. Bra öron och stop. God bröstkorg. Rör sig mycket bra. En aning urfälld päls.
Ökl: 1 kv, 4 kk.

Domare: Nils Molin

Domaren var av de bästa jag någonsin träffat. Mycket roligt för han körde med öppen kritik, dvs talade om för publiken vad han tyckte om hundarna och förklarade varför hundarna fått det priset. Roligt, lärorikt och givande!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Gruvrundan

Nej! Vattenskador