Fruset vatten är is

Igår kväll var jag till stallet för att ta in Freyr. Eller ja, kväll var det kanske inte riktigt, klockan var väl runt fem om jag inte minns fel. Tycker att kusen gott kan få komma in vid den tiden nu när det ändå är så kallt ute. Inne i stallet var det –8,8 grader. Ute var det
–22. När jag skulle fylla på vattenhinken så kom det inte en droppe vatten. Gissa om jag blev paff. Stod och funderade ett tag innan det gick upp för mej att vattnet hade frusit. Aj då! Bara att ringa till Annica och meddela. Hon och Ahti kom bort med det samma. Med sej hade de vattenfyllda PET-flaskor så Freyr skulle få nåt att dricka under natten. Ahti gjorde en felsökning men kunde inte hitta nåt. Förmodligen har det frusit i ledningen nånstans mellan huset och stallet. För det var inga fel i huset och så heller inte i stallet. Så det är nog inte så mycket vi kan göra åt, utan att hoppas på att det tinar av sej självt. Å förstås hoppas på att nån ledning inte fryser sönder på kuppen.

När jag kom hem efter stallet så började jag genast med kvällsmaten. Kycklingfilé, rösti, broccoli och bearnaisesås. Mums vad gott det var. Kollade på en Wallander-film under tiden vi åt. Skytten tror jag filmen hette. Var helt ok, en typisk Wallander-film om man säger så. Tror inte Daniel såg slutet på filmen, han låg så gott och snusade i soffan så. Men det är inte så konstigt. Nästan ingen sömn och sedan har han ju varit ute precis hela dagen. Förstår inte hur han orkar i denna kyla. Jag tyckte det var nog bara att hämta posten eller slänga soporna.

Ikväll blir det nyårsfirande. Vi ska vara hemma. Tänkte först bli uppe vid svärfar men då blir det synd om Elvis. Han kan ju inte följa med dit upp för Ola är så allergisk. Då får han massa hundhår hemma hos sej. Inte bra. Å jag vill inte lämna Elvis ensam hemma en kväll som denna. Har inte riktig koll på hur han reagerar på smällare, raketer och bomber. Det sista jag vill ha är en skotträdd hund. Så det är lika bra att folket kommer till oss. Får städa ordentligt nu innan Ola kommer och så får han stoppa i sej massa medikamenter. Då brukar han kunna vara hos oss i alla fall ett par timmar.

GOTT NYTT ÅR ALLA!

image

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Gruvrundan

Nej! Vattenskador